Winnares Milieuprijsvraag is Jolanda Charité

Bij Romaro besteden we altijd veel aandacht aan het milieu. Zo is er vorig jaar een prijsvraag gehouden onder het personeel voor goede, maar vooral uitvoerbare ideeën die direct een positieve impact hebben op het milieu. Onze collega Jolanda Charité kwam met de beste ideeën, waarvoor zij dan ook is beloond met een cadeaubon. Uiteraard blijven goede voorstellen altijd welkom!

Makiadi Dilanda Schoonmaker van het Jaar 2017

Lees verder

Ook in 2017 is er weer een Schoonmaker van het Jaar benoemd bij Romaro. Dit jaar viel de eer te beurt aan Makiadi Dilanda.

Makiadi maakt trappenhuizen schoon van vooral VvE’s. Hij is een harde werker, nooit ziek, nooit te beroerd om iets te doen, denkt mee en is betrokken. Romaro gunt hem deze titel van harte. Bij deze titel hoorde uiteraard ook taart, bloemen, een award en een tegoedbon voor een weekendje weg met zijn vrouw.

Op de groepsfoto van links naar rechts: Rogier Mazurel (directeur), Martijn den Haan (leidinggevende) en Makiadi Dilanda (Schoonmaker van het jaar 2017)

Meerwijk Schoonmaakbedrijf wint aanbesteding Berg en Bosch Onderwijs

Lees verder

Na een aanbestedingstraject, begeleid door Lankester Schoonmaakadvies is de samenwerking tussen Berg en Bosch Onderwijs en Meerwijk Schoonmaakbedrijf gestart. Berg en Bosch Onderwijs is gespecialiseerd in onderwijs aan leerlingen met een vorm van autisme. De school heeft vestigingen in Houten en Bilthoven.

Business unit manager Coen Veer van Meerwijk (onderdeel van de Romaro Schoonmaakgroep) is in zijn nopjes met deze opdracht: “Berg en Bosch Onderwijs had dringend behoefte aan structureel professioneel schoonmaakonderhoud. In het aanbestedingstraject werd ons snel duidelijk dat wij uitstekend in deze behoefte konden voorzien middels ons maatwerkconcept voor scholen. Gelukkig hebben we de efficiency van dit concept maximaal kunnen overbrengen. De betrokkenheid van de opdrachtgever maakt bovendien de samenwerking direct een stuk praktischer.”

 

Vernieuwen certificaten kwaliteitsmanagementsysteem ISO:9001 en veiligheidssysteem VCA*

– 03 augustus 2017 – Kwaliteitsmanagementsysteem

Kwaliteitsmanagementsysteem: In verband met het vernieuwen van een aantal certificaten heeft de firma Normec onlangs diverse audits uitgevoerd. Tijdens deze audits, waarbij de diverse processen zowel op kantoor als bij diverse disciplines op de werkvloer zijn getoetst, zijn géén tekortkomingen geconstateerd.

Daarom kunnen wij met gepaste trots mededelen dat onderstaande certificaten wederom voor een periode van drie (3) jaar, t/m 30-06-2020, zijn verlengd:

  • VCA* 2008/5.1 Romaro Industriële Service B.V.
  • VCA* 2008/5.1 Romaro Schoonmaakgroep (Romaro Schoonhouden Gebouwen b.v. en Meerwijk Schoonmaakbedrijf b.v.)
  • NEN-EN-ISO 9001:2015 (*) Romaro Schoonmaakgroep (Romaro Schoonhouden Gebouwen b.v., Romaro Industriële Service b.v. en Meerwijk Schoonmaakbedrijf b.v.)

(*) Het kwaliteitsmanagementsysteem NEN-EN-ISO 9001 is  volgens de nieuwe 2015-norm gecertificeerd.

Romaro’s Schoonmaker van het jaar 2016 is Youssef Safyani!

Youssef Safyani is Schoonmaker van 2016!
Lees verder

Youssef werkt al vanaf 2013 voor ons als schoonmaker bij winkelcentrum De Ridderhof in Ridderkerk. De klant is uitermate tevreden want Youssef zorgt er niet alleen voor dat het winkelcentrum er altijd schoon bij ligt maar doet eigenlijk het volledige beheer voor het winkelcentrum.

Hij is verantwoordelijk voor alle opdrachten die de eigenaar van het Winkelcentrum geeft inzake beveiliging, reparaties, storingen enzovoorts. Zelf schoonmaken doet hij niet meer, er komt ’s morgens een Romaro schoonmaakploeg die dit doet en Youssef zorgt er vervolgens voor dat het winkelcentrum schoon, veilig en prettig is om te winkelen. Niets is hem teveel. Een visitekaartje voor Romaro dus!

De werkplek van….

De werkplek van de medewerksters van de Romaro
Lees verder

Zita de Rooij, één van de medewerksters van de Romaro Schoonmaakgroep, maakt schoon in Museum Catharijneconvent, een rijksmuseum voor religieuze kunst in Utrecht. Servicemanagement laat in elk nummer een bijzondere werkplek zien. Dit is zeker een bijzondere werkplek en Zita maakt hier al 35 jaar schoon!

We staan op de beurs Bouw & Wonen

Lees verder

Van 13 t/m 15 september staan we in Gorinchem op de beurs Bouw & Wonen, dé beurs voor VvE-beheerders en appartementseigenaren.

Op deze beurs vindt u alle specialisten die een VvE of VvE-beheerder nu en in de toekomst nodig heeft om zijn of haar VvE goed te onderhouden en te beheren. Gecombineerd met de vele workshops is deze beurs een echte aanrader voor appartementseigenaren en VvE-beheerders.

Kijk voor meer informatie op www.beursbouwenwonen.nl. Hier vindt u alle gegevens en workshops die deze dagen gegeven worden.

 

Bewaren

De Schoonmaker van het tweede kwartaal is genomineerd!

Lees verder

Dit kwartaal is Monica van Zielst genomineerd!

Monica werkt nog maar twee jaar voor Romaro maar doet dat zo goed dat zelfs een klant haar voordroeg als Schoonmaakster van het Jaar. Maar buiten dat zijn wij als Romaro ook erg blij met haar. Ze heeft vier vaste klanten en het leuke is dat ze allemaal erg verschillend zijn.

Bij één van haar klanten vervangt Monica af en toe ook de kok die de lunch verzorgt. Voor de zomervakantie is ze zelfs gevraagd de kok drie weken te vervangen. Romaro kan namelijk ook ingezet worden in de catering als hier behoefte aan is. En voor Monica een leuke afwisseling in het werk!

Vandaag is De Dag van de Schoonmaker

De Dag van de Schoonmaker: vakwerk dat respect verdient!
Lees verder

Schoonmaken is vakwerk en dat verdient respect. De Dag van de Schoonmaker is een dag speciaal voor deze vakmensen. Een dag waarop wij gezamenlijk onze waardering hardop uitspreken naar alle schoonmaakmedewerkers.

Oorsprong De Internationale dag van de Schoonmaker vindt zijn oorsprong in Los Angeles. Op 15 juni 1990, inmiddels bijna 26 jaar geleden, gingen de schoonmakers daar de straat op voor een demonstratie. Er werd ingezet op betere arbeidsvoorwaarden voor de schoonmaakbranche. Sindsdien wordt ieder jaar op 15 juni deze demonstratie herdacht op de Internationale dag van rechtvaardigheid van de Schoonmaker. Er wordt stilgestaan bij het werk van schoonmaakmedewerkers.

Dat betekent dus feest Ook in Nederland staan we hierbij stil. Daarom vieren we op 15 juni de Dag van de Schoonmaker. Op feestelijke wijze creëren we een podium voor onze schoonmakers. Zij verdienen dat podium, zij verdienen het om in het zonnetje te staan. Immers, zij maken het verschil!